Škola mišljenja

U subotu, 12. listopada, u hotelu Bristol u Mostaru održao se prvi modul Škole mišljenja u organizaciji COI Step by Step u suradnji sa Zajednicom inovativnih nastavnika.

 

Škola mišljenja je program obuke namijenjen nastavnicima/cama, stručnim suradnicima/cama na svim razinama obrazovanja, koji žele svoju učionicu učiniti mjestom u kojem djeca promišljaju i propituju svijet u kojem žive:

- Postavljaju suštinska pitanja
- Pronalaze, organiziraju i analiziraju informacije
- Oblikuju svoj stav i temelje ga na argumentima
- Sagledavaju različite perspektive
- Rješavaju problemske situacije
- Postavljaju hipoteze i dokazuju ih kroz istraživanja

Tijekom prvog modula obuke podijeljen je set posebno dizajniranih didaktičkih materijala koji imaju zadatak voditi učitelja kroz proces osmišljavanja aktivnosti, projekata, nastavnih priprema i resursa za učionice, a sam program obuke prilika je za učenje u sigurnom okruženju, u kojem ćemo zajedno griješiti, propitivati svoju praksu i reflektirati.

Polaznici su se upoznali sa različitim strategijama Škole mišljenja: mozgometrom, semaforom, tri nivoa intelekta i mnoštvom grafičkih organizera.

Edukaciji je prisustvovala i naša učiteljica Ines koja je oduševljena novim didaktičkim materijalom i idejama koji imaju za cilj osposobiti učenike da budu mislioci.

U subotu je održan prvi od šest modula te se radujemo sudjelovanju na nastavku edukacije koja će se održavati kroz sljedećih nekoliko mjeseci.

Podsjećamo također da je naša škola odabrana zajedno sa 15 drugih škola u BiH za sudjelovanje u projektu Škola u srcu zajednice u sklopu kojeg se obrađuju iste teme.

 

 

 

 

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka